Вступне слово видавця до першого видання

Ця книжка — це дарунок тобі і мені, мудрість, непідвладна часові, вправлена у сучасну форму люблячими руками великого індійського духовного Вчителя Шрі Чинмоя.

Читати слова Шрі Чинмоя — означає духовно живити розум, що плекає стремління. Живити розум, що плекає стремління, — означає торкатися, врешті-решт, серця. Серце — домівка душі. Коли серце зворушене, ми усвідомлюємо Божу Присутність всередині себе.

На 20 січня Шрі Чинмой написав таке: “Земля хоче, щоб ти був великий. Небеса хочуть, щоб ти був добрий. Бог хоче, щоб ти був спонтанно щирий. Коли ти станеш великим, ти усвідомиш, який ти незначний. Коли ти станеш добрим, ти усвідомиш, яке фальшиве твоє життя. Коли ти станеш спонтанно щирим, твоє життя перетвориться на довершену досконалість Бога”.

Коли ми зосереджуємося на своєму божественному ідеалі, ми ПРОКИДАЄМОСЯ зі сну-невігластва. Коли ми медитуємо на щоденні афоризми, наші життя є ПРОБУДЖЕНИМИ. Коли ми медитуємо на Шрі Чинмоя, ми ЙДЕМО з ним, нашим непомильним провідником. Коли ми сидимо перед ним і медитуємо, отримуючи його Благословення, ми МАРШУЄМО з найшвидшим.

Коли плач нашої душі спілкується з Захватом Бога, ми БІЖИМО з найпрудкішим. Коли ми цілком одне з Богом, ми ЛІТАЄМО.

Для мене ці щоденні медитації є Божими уроками. Ми обоє — ти і я — можемо безкінечно вчитися на цих уроках.

“Будь ласка, скажи мені, Боже, як я можу зробити це вчення найбільш значущим для мене? Я волію ПРОКИНУТИСЯ, ВСТАТИ, ЙТИ, МАРШУВАТИ, БІГТИ, ЛІТАТИ”.

Якщо ти достатньо подбаєш, щоби щоранку ставити Богові це запитання, тричі читати щоденну медитацію дуже одухотворено і звільняти розум від усього окрім тиші Божої Присутності, то Божий Голос відповідатиме на це запитання крізь твоє серце. Поза тим, якщо ти зможеш пам'ятати щоденну медитацію впродовж дня, ти побачиш і відчуєш, що твоє життя є в процесі цілковитої трансформації.

Медитації мають значення для шукачів, які лише прокидаються, так само, як для тих, що готові літати. В одній медитації часто міститься кілька сенсів — залежно від рівня розуміння шукача.

Медитаціям притаманні натяки всеохопного вчення Шрі Чинмоя, зокрема, дуже цінного живого зв'язку між Учителем та учнем. Цілком ймовірно, що Шрі Чинмой живе в цьому столітті і спроможний допомагати щирим шукачам!

Шрі Чинмой написав і опублікував багато ессе, бувальщин, віршів і пісень. Ця його творчість ще більше вражає, коли хтось відчуває, що його досягнення у внутрішньому світі змушують здаватися мізерними досягнення у зовнішньому світі. Бо він не лише контактує з кожним учнем щодня, незалежно від того, де перебуває учень (а учні є на кількох континентах), проте він спроможний надавати благословенну допомогу, яку людський розум може тільки уявити, якщо є така потреба і якщо ця допомога збігається з Божою Космічною Волею.

Всевишній Ґуру — це Сам Бог. Шрі Чинмой, за допомогою його слова і присутності, допомагає нам відчути Божу Любов, Спокій, Світло, Благодать і Силу. Ці медитації відчиняють двері Саду Шрі Чинмоя, в якому Бог виростив багатий урожай, щоб нагодувати всіх шукачів. Це, воістину, банкет століття.