Чи є особлива місія у вашої душі?

Ваша душа має особливу місію. Ваша душа усвідомлює це на найвищому рівні. Майя, ілюзія чи забуття, змушує вас відчувати, що ви обмежені, слабкі й безпомічні. Це не вірно. Ви не тіло. Ви не відчуття. Ви не розум. Це все обмежене. Ви душа, яка є безмежною. Ваша душа має безмежну силу. Ваша душа непідвладна часові й простору. Чи зможете ви колись осягнути свою душу? Чи зможете мати повне усвідомлення душі та бути єдиною з нею? Звісно, так. Адже ви, насправді, є ніщо інше, як душа. Власне, ваша душа представляє природний стан вашої свідомості. Та сумнів ускладнює усвідомлення душі. Сумнів — це безплідна боротьба у зовнішньому світі. Устремління — це плідна впевненість шукача у внутрішньому світі. Сумнів бореться без упину. Зрештою він завдає поразки своїй меті. Устремління здіймається вгору, до найвищого. Вкінці своєї подорожі воно досягає Цілі. Сумнів опирається на зовнішнє спостереження. Устремління опирається на внутрішнє переживання. Сумнів завершує поразкою, бо він живе в обмеженому фізичному розумі. Устремління завершує успіхом, бо воно живе у вічному сходженні душі. Щоб дізнатися, у чому полягає ваша особлива місія, ви повинні зануритися глибоко всередину себе. У вашій невтомній подорожі вас повинні супроводжувати надія та мужність. Надія пробудить вашу внутрішню божественність. Мужність зробить вашу внутрішню божественність квітучою. Надія надихатиме вас мріяти про Трансцендентальне. Мужність надихатиме вас проявляти Трансцендентальне тут, на землі. Щоб відчути, у чому полягає ваша особлива місія, вам слід завжди творити. Ваше творіння — це те, на що ви зрештою перетворитеся. Накінець, ви усвідомите, що ваше творіння — це ніщо інше, як ваше саморозкриття. Вірно, скільки душ, стільки й місій. Та кожна душа відбувається лише після того, як вона досягне певного рівня досконалості. Світ — це божественна п’єса. Кожний учасник робить свій внесок у її успіх. Роль слуги така ж важлива, як і роль господаря. Від досконалості кожного учасника залежить колективне становлення. Водночас індивідуальне становлення досконале лише тоді, коли індивідуум встановив нероздільний зв’язок та усвідомив свою єдність з кожною людиною на землі. Ви становите єдине тіло від ніг до голови. Проте одну його частину ви називаєте вухами, а іншу — очима. Кожна частина вашого тіла має свою назву. Доволі дивно, та, незважаючи на те, що усі частини належать одному тілові, жодна з них не може виконувати функцію іншої: очі бачать, але не чують; вуха чують, але не бачать. Отож тіло — це і однина, і множина. Подібним чином і Бог, один, проявляє Себе через багато форм. Бог говорить нам, яка у нас місія. Але ми не розуміємо мови Бога, тож Він змушений бути перекладачем Самого Себе. Коли інші говорять нам про Бога, вони ніколи не можуть повністю розповісти, хто такий Бог. Вони невірно виражають, ми невірно сприймаємо. Бог говорить у тиші. І у тиші Він тлумачить Своє послання. Тож слухаймо та сприймаймо Бога також у тиші. Чи є особлива місія у вашої душі? Так. Вона знаходиться у найглибших глибинах вашого серця, і ви повинні знайти й здійснити її там. Немає зовнішнього способу здійснити вашу місію. Мускус виробляється у тілі оленя. Олень відчуває його запах і, зачарований ним, намагається знайти його джерело. Він бігає й бігає, але не знаходить, звідки походить запах. Витративши усю свою енергію на безкінечні пошуки, він, зрештою, помирає. А джерело, яке він так відчайдушно шукав, знаходилося всередині нього. Як міг він знайти його у іншому місці? Така сама справа з вами. Ваша особлива місія — здійснення вашої божественності — не зовні, а всередині вас. Шукайте всередині. Медитуйте всередині. Ви відкриєте свою місію.

Шрі Чинмой, Йога та духовне життя. Подорож душі Індії..Вперше опубліковано Центр Шрі Чинмоя, Київ в 2017 році.

Це 3rd книга, яку написав Шрі Чинмой після приїзду на Захід у 1964 році.

Зверніть увагу:

Якщо ви вказуєте, що інформація з іншого сайту, будь ласка, включіть наступну інформацію, відповідно до умов ліцензії:


Шрі Чинмой
Інформація з книги Йога та духовне життя. Подорож душі Індії. доступна для обміну згідно з Creative Commons license

Close »