Чи є особлива місія у вашої душі?

Your soul has a special mission. Your soul is supremely conscious of it.

Ваша душа має особливу місію. Ваша душа усвідомлює це на найвищому рівні. Мая, ілюзія чи забуття, змушує вас відчувати, що ви обмежені, слабкі й безпорадні. Це не так. Ви — не тіло. Ви — не відчуття. Ви — не розум. Це все обмежене. Ви — душа, яка безмежна. Ваша душа володіє безмірною силою. Ваша душа непідвладна часові й простору.

Чи зможете ви коли-небудь осягнути свою душу? Чи зможете мати повне усвідомлення душі й бути одним цілим з нею? Так, авжеж. Адже ви, насправді, є не що інше як душа. Власне, ваша душа — це природний стан вашої свідомості. Однак сумнів ускладнює усвідомлення душі. Сумнів — це безплідна боротьба в зовнішньому світі. Устремління — це плідна впевненість шукача у внутрішньому світі. Сумнів бореться безупинно. Зрештою він завдає поразки своїй цілі. Устремління здіймається вгору, до найвищого. Наприкінці своєї подорожі воно досягає Мети. Сумнів спирається на зовнішнє спостереження. Устремління спирається на внутрішнє переживання. Сумнів завершує поразкою, бо він живе в обмеженому фізичному розумі. Устремління завершує успіхом, бо воно живе у вічному сходженні душі.

Щоб дізнатися, в чому полягає ваша особлива місія, вам слід зануритися глибоко всередину себе. У вашій невтомній подорожі вашими супутниками мають бути надія й мужність. Надія пробудить вашу внутрішню божественність. Мужність зробить вашу внутрішню божественність квітучою. Надія надихатиме вас мріяти про Трансцендентальне. Мужність надихатиме вас проявляти Трансцендентальне тут, на землі.

Щоб відчути, яка ваша особлива місія, вам слід постійно творити. Ваше творіння — це те, на що ви самі, кінець кінцем, перетворитеся. Тоді ви усвідомите, що ваше творіння — не що інше як ваше саморозкриття.

Скільки душ — стільки місій, певна річ. А кожна душа відбувається лише після того, як вона досягне певного рівня досконалості. Світ — це божественна п'єса. Кожен учасник робить свій внесок у її успіх. Роль слуги така ж важлива, як і роль пана. Від досконалості кожного учасника залежить колективне становлення. З іншого боку, індивідуальне становлення досконале тільки тоді, коли індивідуум установив нероздільний зв'язок та усвідомив свою єдність із кожною людиною на землі.

Від ніг до голови ви — одне тіло. Але деяку частину тіла ви називаєте вухами, а деяку — очима. Кожна частина вашого тіла має свою назву. Хоч усі частини належать одному тілу, проте жодна з них, як не дивно, не може виконувати функцію іншої: очі бачать, але не чують, вуха чують, але не бачать. Отже тіло — це однина і множина. Так само й Бог, Один, проявляє Себе крізь багато форм.

Бог розповідає нам, яка наша місія. Але ми не розуміємо мови Бога, тож Він мусить бути перекладачем Самого Себе. Коли інші розповідають нам про Бога, вони ніколи не можуть достеменно розказати, хто такий Бог. Вони неналежно висловлюються, ми неналежно сприймаємо. Бог говорить у тиші. І в тиші Він тлумачить Своє послання. Тож слухаймо й сприймаймо Бога так само в тиші. Чи є особлива місія у вашої душі? Так. Вона — в найглибших глибинах вашого серця, і ви повинні знайти і здійснити її там. Зовнішнього способу виконати вашу місію немає. Мускус утворюється в тілі оленя. Олень відчуває його запах і, зачарований ним, намагається відшукати його джерело. Він бігає туди-сюди, але не знаходить, звідки виділяється запах. Витративши всю свою енергію на безкінечні пошуки, олень, зрештою, гине. А джерело, яке він так відчайдушно шукав, було всередині нього. Хіба міг він знайти його деінде?

Те саме стосується до вас. Ваша особлива місія — виповнення вашої божественності — не зовні, а всередині вас. Шукайте всередині. Медитуйте всередині. Ви відкриєте свою місію.